Wie ben ik

Eline BlaakmeerMijn naam is Eline Blaakmeer-van de Put.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Naast mijn rol als groepsleerkracht, heb ik ervaring opgedaan in de functie van intern begeleider en remedial teacher in het basisonderwijs.

Ik ervaar veel plezier en voldoening aan het individueel begeleiden van kinderen. In het werken met kinderen op school ontdekte ik dat achter een cognitief probleem, vaak een sociaal-emotioneel probleem schuil gaat. Pas als deze sociaal-emotionele belemmeringen opgeruimd zijn, ontstaat er weer ruimte voor groei en ontwikkeling.

Het is mijn passie om een kind weer verder te kunnen helpen in zijn of haar ontwikkeling, om een kind te helpen zich weer vrij te voelen. Deze passie heeft mij doen besluiten om mij aan te melden voor de opleiding voor speltherapeut op de CHE. In 2015 heb ik mijn diploma gehaald en heb ik vervolgens mijn eigen praktijk opgestart. Daarna heb ik verschillende nascholingen gevolgd op het gebied van traumaverwerking, hechtingsproblematiek, ouderbegeleiding, meer- en hoogbegaafdheid en systemisch werken. Ik vind het belangrijk om me door intervisie, supervisie en nascholing te blijven ontwikkelen.

Tijdens vakanties kan ik erg genieten van wandelen in de bergen. De inspanning van een klimtocht omhoog, wordt beloond met een prachtig uitzicht. Mijn liefde voor bergbeklimmen en mijn liefde voor kinderen komen samen in mijn praktijk voor speltherapie De Klimrots. Ik vind het telkens heel bijzonder dat ik als speltherapeut mijn steentje kan bijdragen om een kind en zijn of haar gezin weer uitzicht te helpen vinden.

Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag in mijn praktijk in Ede. Op donderdag werk ik bij Speltherapiepraktijk Vogel & vis in Houten.

Ik respecteer ieders levensovertuiging. Voor mijzelf is het christelijke geloof de (klim)rots waarop ik bouw.